PERTRINTA RYŽIŲ SRIUBA MĖSOS SULTINYJE - Nr. 88

Maistingumas:
Baltymai6,49 g
Riebalai6,26 g
Angliavandeniai21,24 g
Energinė vertė167,22 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pasterizuotas pienas 3,2% riebumo75,0075,00
Morkos13,0010,00
Ryžių kruopos10,0010,00
Ropiniai svogūnai4,003,00
Vištos kiaušiniai, II kat.(trynys)1/23,00
Bulvės68,0050,00
Mėsos sultinys (96)95,0095,00
Sviestas (72%)3,003,00
Krapai4,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Perrinkti ryžiai nuplaunami, suberiami į verdantį vandenį ir verdami ant silpnos kaitros;
  • Išvirus nuoviras nupilamas, ryžiai sutrinami;
  • Bulvės nuplaunamos, nuvalomos supjaustomos kubeliais ir verdamos atskirai;
  • Po 10-15 min. sudedamos šutintos morkos su sviestu ir blanširuoti ropiniai svogūnai, ir verdama, kol daržovės suminkštės;
  • Daržovės kartu su nuoviru pertrinamos, sudedami pertrinti ryžiai;
  • Tirščiai atskiedžiami su sultiniu iki normalaus sriubos tirštumo, pasūdoma ir užvirinama;
  • Trinta ir iki 75° C ataušusi sriuba užbalinama pakaitintu kiaušinio ir pieno mišiniu;
  • Užvirinti negalima;
  • Patiekiant įdedama sviesto ir pabarstoma smulkiai supjaustytais žalumynais.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.