PERTRINTA PIENIŠKA RYŽIŲ SRIUBA - Nr. 92

Maistingumas:
Baltymai4,53 g
Riebalai6,15 g
Angliavandeniai12,07 g
Energinė vertė121,77 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pasterizuotas pienas 3,2% riebumo100,00100,00
Ryžių kruopos10,0010,00
Vištos kiaušiniai, II kat.(trynys)1/23,00
Sviestas (72%)3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Perrinkti ryžiai nuplaunami, suberiami į verdantį vandenį ir verdami ant silpnos kaitros;
  • Išvirus nuoviras nupilamas, virti ryžiai trinami ir atskiedžiami karštu nuoviru ar virintu vandeniu iki normalaus sriubos tirštumo, pasūdoma ir užvirinama;
  • Trinta iki 75° C ataušusi sriuba balinama pakaitintu kiaušiniu ir pieno mišiniu;
  • Užvirinti negalima;
  • Patiekiant į sriubą įdedama sviesto.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.