SKAIDRUS MĖSOS SULTINYS SU VERMIŠELIAIS - Nr. 99
Maistingumas:Baltymai | 6,99 g |
Riebalai | 2,40 g |
Angliavandeniai | 21,98 g |
Energinė vertė | 137,45 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Virti makaronai (vermišeliai) | 30,00 | 30,00 |
Petražolės (lapai) | 5,00 | 4,00 |
Ropiniai svogūnai | 3,00 | 2,00 |
Morkos | 3,00 | 2,00 |
Mėsos sultinys (96) | 225,00 | 225,00 |
Išeiga: | 250 g |
- Į verdantį pasūdytą vandenį beriami vermišeliai ir verdami 10-12 min., kol suminkštės;
- Išvirus vanduo nupilamas;
- Vermišeliai perplaunami karštu vandeniu;
- Sultinys pasūdomas, sudedami susmulkinti žalumynai;
- Patiekiant vermišeliai dedami į lėkštę ir užpilami sultiniu.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.